La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció es presenta com a acusació popular en el 'cas Mercu

 

Si fem una mica de memòria recordarem que el passar 27 de novembre del 2012 va esclatar el cas Mercuri.

Entre la llarga relació de persones imputades hi trobem l’(ex)alcalde Manuel Bustos, 3 regidors del seu govern, 3 càrrecs de la seva confiança i el cap de la policía municipal. Aquests delictes, s’haurien comés per aquestes persones en l’exercici i amb l’aprofitament de les seves funcions públiques, i per tant estaríem parlant de delictes que entrarien en l’òrbita del que s’anomena “corrupció política” (suborn, tràfic d’influències, etc).

Aquesta notícia va secsajar els ciutadans/nes de Sabadell. Davant aquests fets, la gent de la ciutat va sortir al carrer, demanant responsabilitats, demanant honestadat i transperència de les nostres institucions públiques i dels seus representants. És aquí, quan mica en mica es va anar creant la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció.

Actualment la Plataforma està integrada per unes 30 entitats de la ciutat, en les quals hi trobem les formacions polítiques ICV, EUiA, ERC, Entesa per Sabadell i la CUP, deiferents col·lectius com la PAH, Justa Revolta,.., i més de 300 persones adherides a títol individual.

Durant aquests quasi 9 mesos, un dels objectius principals de la Plataforma, ha sigut organitzar actes per tal d’estendre la lluita contra la corrupció. Estem convençudes que la lluita contra la corrupció és resposabilitat de tots i totes les ciutadanes, i per això, al llarg d’aquest temps hem exigit la dimissió immediata dels regidors i dels càrrecs de confiança imputats en el cas Mercuri. Hem exigit transperència absoluta en els comptes, els pressopostos, projectes,.. demanant una auditoria ciutadana.

Avui, tal i com he dit la Plataforma, i per tant les formacions polítiques ICV, EUiA, ERC, Entesa per Sabadell i la CUP, així com les altres entitats que formen part de la Plataforma, amb el suport de l’ALLAC (Associació lliure d’advocats i advocades de Catalunya) ens hem personat com a ACUSACIÓ POPULAR. I per què ara? Perquè considerem que l’Equip de govern de l’Ajuntament, com a represents dels interessos de tots i totes les ciutadanes de la cuitat de Sabadell, i que per tant hauria de ser el principal interessat en participar activament en la investigació i en depurar les possibles responsabilitats, ha tingut temps suficient com per emprendre aquesta acció i no ho ha fet. I per a què l’acusació popular? Perquè recordem que el Ministeri Fiscal representa a l’Estat i no a la ciutadania, i que com a ciutadants podem ajudar/col·laborar a esclarir els fets. Des de la Plataforma, amb el suport de centenars de ciutadants, , exercim com el nostre dret de participar activament en la depuració de responsabilitats, coopararem amb la investigació i aportarem noves proves.

Gràcies.

https://corrupciosabadell.weebly.com/    @CorrupcioSBD     facebook: Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció