COMUNICAT A LA PREMSA

Manifest ciutadà contra l’actuació de l’actual consistori sabadellenc

Sabadell, 14 d’abril de 2005.

En una iniciativa sense precedents a la ciutat, s’ha fet públic aquest migdia als mitjans de comunicació acreditats a Sabadell el Manifest per una ciutat viva, oberta al diàleg i ben gestionada que recull, de moment, 901 signatures de ciutadans i ciutadanes que, a títol personal i al marge dels partits polítics de la ciutat, mostren el seu desacord amb l’actuació de l’actual consistori sabadellenc.

A l’acte, s’han donat diversos exemples de l’ús inadequat i interessat dels diners públics, de la política sectària, intolerant, demagògica i repressiva de l’Ajuntament que, amb majoria absoluta socialista i govern tripartit amb ERC i IU, governa amb una minça oposició, gracies al sistema de repartir càrrecs a tots els grups amb representació municipal per tenir-los controlats.

En representació dels signants, han fet públic aquest Manifest un seguit de ciutadans i ciutadanes de diferents àmbits que han declarat que “no pretenem representar cap grup, ni ser una plataforma ni una alternativa política, simplement volem desvetllar els nostres conciutadans perquè s’oposin a la mediocritat i a la inèrcia negativa que imposa  l’actual equip de l’Ajuntament”.

També han denunciat que, d’ençà que a l’alcaldia han tingut notícia que s’estava gestant aquest document, ha començat una campanya de propaganda i de declaracions d’intencions amb la finalitat evident de desactivar aquesta protesta ciudadana.

Per als signants del manifest, la manca d’oposició dóna lloc a una situació ciutadana irreal i demanen que les diferents forces politiques facin la feina de control de l’acció de govern, per a la qual se’ls ha votat. “Han de treballar sols –han dit els signants- i no esperant les critiques i els manifestos dels ciutadans. Per això els hem votat. Si no ho fan és que no en saben o perquè ja hi van bé.”