CARTA OBERTA DIRIGIDA A LA CIUTADANIA DE SABADELL.

 

 

Vídeo

CARTA OBERTA DIRIGIDA A LA CIUTADANIA DE SABADELL.

El dia 26 de Juliol de 2019, 40 dies després de la constitució del nou consistori, es va retirar de la façana de l’Ajuntament la pancarta amb la inscripció


LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS

Per una moció de Ciutadans, que es va aprovar a la junta de portaveus , amb els vots del PSC i de la regidora de Podem, Marta Morell. Segons sembla , era un afer molt urgent .

El dia següent, 27 de juliol, un grup de ciutadans va decidir baixar la exigència a la plaça, davant de l’Ajuntament. I cada dia, de 12 a una del migdia, de 1 a 300 persones segons les circumstàncies ,han estat exigint la


LLIBERTAT PRESOS POLITICS

Amb els domassos individuals, pancartes i crits.
Llibertat per a tothom. Perquè la llibertat és única i lluitar per unes persones empresonades injustament per les seves idees polítiques és lluitar per tot aquell que és perseguit i represaliat per idees, expressions, orientació sexual, activisme social, defensa dels treballadors i d’altres reivindicacions sovint reprimides des del poder de l’Estat.
A nivell local, és lluitar pels 9 encausats pels fets de LLedoners . pels 9 acusats de terrorisme detinguts el 23S., pels imputats per l’acció de Tsunami Democràtic a la frontera de Port Bou, per la presidenta del parlament Carme Forcadell, pel Jordi Cuixart i tanta gent de Sabadell que es troba sota l’afany de venjança i d’acarnissament d’un Estat Espanyol que, lluny de practicar el diàleg i la política , deriva els problemes a la injusta Justícia , alimentada per les essències del franquisme arrelat a l’Estat Espanyol.

Fa un any que som a la plaça. Un any de compartir emocions, idees, lluita, que ens ha fet millors persones, més lluitadors, més infatigables. Podem dir amb contundència que no pararem fins aconseguir la llibertat de presos i represaliats.
Som ciutadans i ciutadanes de Sabadell. Però el nostre ajuntament no ens considera com a tals. En tot aquest temps de trobades diàries sota del balcó de l’alcaldessa , ni ella ni cap membre de l’equip de govern del PSC i Podem s’ha dignat interessar per les nostres demandes. Només han contestat a preguntes de la oposició que : “la retirada de la pancarta es va aprovar en junta de portaveus”, com si això els hi permetés passar amb menyspreu de tanta gent sota dels seus despatxos.
Indiferència cap als represaliats i represaliades de Sabadell. Indiferència cap a la Gent de la Plaça.
El nostre Ajuntament només cerca afavorir a col.lectius afins i tracta d’ignorar o rebutjar qualsevol mostra de dissidència. En contra de la llibertat. En contra de la democràcia.

Pot ser inconsciència o mala fe, però així és com es dona ales a les postures feixistes creixents en la societat o populismes perillosos per la convivència pacífica.

Per això demanem a l’equip de govern

- El retorn de la pancarta a on era.
- Solidaritat i atenció amb els casos de repressió i presó dels nostres conciutadans.

I a la ciutadania demanem solidaritat i treball per acabar amb la repressió i la conculcació de drets fonamentals.
US ESPEREM A LA PLAÇA, DE 12 A 1 DEL MIGDIA.

LA LLIBERTAT ÉS IMPRESCINDIBLE PER EXERCIR PLENAMENT LA DEMOCRÀCIA.

Gent de la plaça.

Plaça de Sant Roc, 27 de juliol de 2020,