L'Educació i la Cultura, últimes protagonistes abans de la 'Via Lliure' de la Meridiana

L'ANC dóna per finalitzada la Campanya d'Estiu que s'ha basat en el debat dels deu Eixos
que vertebraran la República Catalana

El Parc dels Pins de Santa Coloma ha acollit a unes 600 persones que aquest diumenge (6 de setembre) s'han reunit en l'acte central de l'Eix de la Cultura i l'Educació  sobre el qual s'ha debatut al llarg d'aquesta setmana (#ViaEducació).

Aquest ha estat l'últim dels eixos que durant l'estiu han marcat la Campanya que l'Assemblea ha dut pel territori i que ha servit per omplir de contingut la futura República Catalana i deixar clar que l'onada de colors que es representarà a la Meridiana el pròxim 11 de setembre serà possible perquè “darrere hi ha la voluntat de la gent”, en paraules de Jordi Sànchez, president de l'Assemblea, i encarregat de tancar  l'acte.

Sànchez ha volgut destacar que “el nostre país serà millor amb una cultura i una educació potents” i és que, sense anar més lluny, el passat divendres 4 de setembre, nombrosos membres de reconegut prestigi en el món cultural i educatiu van presentar en societat les Bases de Gramenet per a la futura República Catalana, que també s'han llegit en l'acte d'avui.

El nom de les Bases i el lloc on s'ha celebrat l'acte no és pas casualitat. L'ANC ha volgut retre homenatge a la ciutat bressol de la immersió lingüística. “Quan volen trencar la immersió el que volen és trencar la convivència”, ha explicat Jordi Sànchez, qui també ha recordat que un dels Eixos treballats aquest estiu ha estat la Solidaritat i, en referència als refugiats que busquen asil ha Europa, ha comentat: “Volem la República pel conjunt de persones que viuen al nostre país i per les que vindran [...] si avui Catalunya té poder, és perquè som un país d'acollida”.

Una cop finalitzada la campanya, l'Assemblea centra tots els seus esforços en fer d'aquesta Diada la decisiva i aconseguir que la 'Via Lliure' es converteixi en un tsunami de colors. L'última proclama de l'acte ha estat per a recordar que “tothom és imprescindible” i que cal apuntar-se als trams del nord de la Meridiana per a assegurar l'èxit logístic i polític de la Diada.