Quatre neonazis van apallissar divendres passat un home de seixanta anys. L'home, que caminava pel carrer St. Cugat direcció carretera de Barcelona, es va creuar amb el grup a l'alçada de la discoteca Concor on el van començar a increpar en presència d'alguns vianants. Els veïns, en sentir que deien "hoy vamos a abrir cabezas"?, van trucar al 091 i 092, cap dels dos números va contestar. Els neonazis, que havien avançat, van tornar enrere, van tirar l'home a terra i el van començar a apallissar en presència d'un vianant que mentre va poder va fotografiar l'escena. L'avançada edat de l'home demostra la irracionalitat i la imparcialitat amb què actuen aquests grups organitzats. Després de ser agredit l'home va entrar al bar Sorginak amb el cap sagnant, d'alla va anar a l'Hospital Taulí on també es van dirigir veïns de Torreguitart, Concòrdia i el Centre amics de membres de la Plataforma Antifeixista de Sabadell per tal d'interessar-se pel seu estat. Més tard al carrer Unió van agredir una altra persona.

El dia següent quatre menors van haver de rebre atenció hospitalària després de ser agredits per uns set o vuit neonazis més, alguns d'aquests apareixen a les llistes de MSR (Movimiento Social Republicano), partit de caràcter feixista que es va presentar a les darreres eleccions municipals de Sabadell.

Aquestes no han estat les úniques agressions feixistes que hi ha hagut a Sabadell en els darrers dies. Dijous a la nit, a la discoteca Park Pala dium, el veí de la Concòrdia David el Nazi?, conegut per múltiples pallisses, va treure una navalla a un noi que es trobava allà de festa. L'intimidat va comunicar-ho als membres de seguretat de la discoteca, davant la violència que mostrava el neonazi van haver d'intervenir tots els porters. La policia nacional no va acceptar la denúncia del jove, ja que no hi havia hagut agressió.

Tot això passa després que la Federació d'Associacions de Veïns denuncies la setmana passada que l'Ajuntament no està fent res davant l'augment de violència neonazi. Dimecres passat els consells de seguretat ciutadana dels districtes 3 i 4 es van reunir amb el regidor de via publica, Paco Bustos, i el cap de la policia municipal, Jordi Roviralta. Aquests es van mostrar sorpresos davant les denúncies que feien els veïns sobre les reiterades agressions feixistes que es donen arreu de la ciutat. Els membres de l'AV Torreguitart i de Concòrdia van demanar que l'Ajuntament es posicionés com a acusació particular davant les constants agressions feixistes. Altres propostes concretes que van fer eren que l'Ajuntament fes pressió a les institucions estatals per tal de prohibir simbologia de caràcter feixista i il·legalitzar partits que defensin aquesta ideologia, a més de prendre altres mesures socials com obrir locals per joves i incrementar el nombre d'educadors socials, que actualment són 11 per tot Sabadell.

Recordem que la setmana passada va haver-hi més agressions al centre i dos dels neonazis detinguts per aquestes van tornar a actuar aquest cap de setmana, aquest són els coneguts com el "Rata"?, i "el Perolo"? Aquests grups feixistes actuen reiteradament, malgrat l'esforç de l'Ajuntament per fer creure que són accions aïllades, i cada cop de manera més organitzada.

Plataforma Antifeixista de Sabadell.