Tràiler RECONÈIXER BORRELL

 

"Reconèixer Borrell" retrata la trajectòria artística ininterrompuda durant més de sis dècades del pintor abstracte Alfons Borrell (Barcelona, 1931). El documental fa un recorregut exhaustiu per la dilatada trajectòria de l'artista des dels seus inicis sota el mestratge d'Hermen Anglada Camarasa (Barcelona 1871- Pollença 1959) a la dècada de 1950 fins l'actualitat en què continua pintant. A través de les paraules de l'artista i del testimoni de crítics i amics, es van desgranant els diferents aspectes de la seva vasta obra i les seves idees sobre l'activitat creadora. Al llarg del documental, l'espectador assisteix al procés de creació del mural (6 x 3 metres) que l'artista va donar a l'Ateneu Barcelonès el 2010 en commemoració del 150è aniversari de la institució.

Aleix Gallardet ha recollit els testimonis, entre d'altres, de Rosa Ma. Malet (directora de la Fundació Miró), Vicenç Altaió (escriptor i director d'Arts Santa Mònica), Miquel Molins (doctor en Història i Teoria de l'Art Contemporani), Maria-Josep Balsach (directora de la Càtedra d'Art i Cultura Contemporanis de la Universitat de Girona) i Yves Michaud (filòsof i crític d'art).

Nombroses persones i institucions han col·laborat en la producció del documental com ara la Fundació Banc de Sabadell, l'Institut Català d'Empreses Culturals, l'Ajuntament de Sabadell, la Fundació Vila Casas, la Fundació Palau, el Centre Cultural Tecla Sala, El Consell Cultural de les Valls d'Àneu, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i nombroses persones que hi han volgut col·laborar a través de la plataforma de micromecenatge per a projectes culturals, Verkami.

 

Sabadell recupera la figura del pintor Alfons Borrell en un documental

 
 
https://www.fsmed.info/litos/borrell.htm

Una tela és un teixit